W trakcie kursu "Kucharz małej
gastronomii" odbędą się zajęcia teoretyczne i praktyczne w specjalnie
dostosowanych salach szkoleniowych (1-3 weekendy) oraz atrakcyjny wyjazd do
ośrodka poza Koszalinem (4. weekend). Uczestnicy zyskają wiedzę m.in. na temat
zasad zdrowego żywienia, przepisów sanitarno-epidemiologicznych oraz zapoznają
się z profesjonalnym przygotowaniem różnorodnych potraw mięsnych, zup, sosów,
ciast, deserów, napojów itd.
Zajęcia kończą się Egzaminem Kwalifikacji Zawodowych
potwierdzonym odpowiednim zaświadczeniem.
Dodatkowo osoby posiadające
doświadczenie w zawodzie kucharza, kucharza małej gastronomii i zawodów
pokrewnych, przystąpią do egzaminów na
tytuł zawodowy i/lub mistrzowski w zawodzie kucharz małej gastronomii.
HARMONOGRAM
KURSU:
Zajęcia obejmują łącznie 80 godz.
szkoleniowych i odbędą się w dniach:
- 25 - 27 lutego 2011r. (w Koszalinie)
- 04 - 06 marca 2011r. (w Koszalinie)
- 11 - 13 marca 2011r. (w Koszalinie)
- 18 - 20 marca 2011r. (szkolenie wyjazdowe w wybranym ośrodku
szkoleniowym z zakwaterowaniem i wyżywieniem)
Zajęcia odbywać się będą w godzinach:
16:30 - 20:00 piątek; 9:00 -
16:00 sobota; 9:00-16:00 niedziela.
TERMIN
REKRUTACJI:
08 - 21 lutego 2011 roku
LICZBA
UCZESTNIKÓW: 15 osób
Udział w kursie "Kucharz małej
gastronomii" jest bezpłatny,
gdyż jest on realizowany w ramach projektu "Rozwój kadr regionalnej
turystyki" współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu
Społecznego Unii Europejskiej.
Zakwalifikowani uczestnicy mogą liczyć
również na zwrot kosztów dojazdu.
UCZESTNICY:
O uczestnictwo w Projekcie może się
ubiegać osoba, która:
- ukończyła 18 lat,
- zamieszkuje na terenie województwa zachodniopomorskiego w rozumieniu
przepisów kodeksu cywilnego,
- jest zatrudniona na podstawie umowy o pracę lub umowy cywilno-prawnej,
- nie prowadzi działalności gospodarczej (w tym również: nie posiada
zawieszonej działalności gospodarczej),
- z własnej woli deklaruje chęć nabycia, uzupełnienia lub podwyższenia
kwalifikacji i umiejętności zawodowych,
- złożyła wszystkie wymagane dokumenty zgłoszeniowe, zgodnie z § 4
Regulaminu.
DOKUMENTACJA
ZGŁOSZENIOWA:
- poprawnie wypełniony formularz zgłoszeniowy, zawierający podpisane
oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych,
- zaświadczenie o zatrudnieniu opatrzone datą, pieczęcią pracodawcy i
podpisem osoby upoważnionej do wystawienia takiego zaświadczenia w imieniu
pracodawcy,
- kserokopię dowodu osobistego opatrzoną klauzulą: Za zgodność z
oryginałem oraz datą i czytelnym podpisem właściciela;
oraz
dodatkowo w przypadku osób
zgłaszających się na kurs Kucharz małej gastronomii chcących przystąpić do
egzaminów zawodowych i/lub mistrzowskich:
- kserokopie dokumentów poświadczających posiadane wykształcenie, tytuły
zawodowe, dyplomy - opatrzone klauzulą: Za zgodność z
oryginałem oraz datą i czytelnym podpisem właściciela;
- kserokopie dokumentów potwierdzających doświadczenie zawodowe np. świadectwa
pracy, umowy cywilno-prawne, wypisy z Ewidencji Działalności Gospodarczej
potwierdzające prowadzenie w latach ubiegłych działalności związanej z
gastronomią - opatrzone klauzulą: Za zgodność z
oryginałem oraz datą i czytelnym podpisem właściciela. Dokładne wymagania można pobrać w
zakładce Dokumenty do pobrania
Szczegółowy
regulamin rekrutacji i formularze dostępne są w zakładce Dokumenty do pobrania
TERMIN
I SPOSÓB SKŁADANIA DOKUMENTACJI ZGŁOSZENIOWEJ:
Kompletną dokumentację zgłoszeniową
należy składać w Biurze Projektu osobiście lub przesłać pocztą (liczy się data
wpływu)
do
dnia 21 lutego 2011 roku (poniedziałek) do godz. 16:30
BIURO
PROJEKTU:
"Rozwój kadr regionalnej
turystyki"
Zrzeszenie Kupców i Przedsiębiorców
ul. Piłsudskiego 6
75-511 Koszalin
tel./fax: 94 342 27 70 wew. 5
|