Rozmiar: 100349 bajtów
Rozmiar: 862 bajtów Rozmiar: 700 bajtów Rozmiar: 877 bajtów
Rozmiar: 694 bajtów
Człowiek - najlepsza inwestycja!

Rozwój kadr regionalnej turystyki

Bezpłatne szkolenia:    
:: Kucharz :: Kelner-barman :: Ratownik WOPR ::
:: Kwalifikowana pomoc przedmedyczna ::

Rekrutacja na kurs Kucharz Małej Gastronomii - 2 edycja

Dodano: 08.02.2011

W trakcie kursu "Kucharz małej gastronomii" odbędą się zajęcia teoretyczne i praktyczne w specjalnie dostosowanych salach szkoleniowych (1-3 weekendy) oraz atrakcyjny wyjazd do ośrodka poza Koszalinem (4. weekend). Uczestnicy zyskają wiedzę m.in. na temat zasad zdrowego żywienia, przepisów sanitarno-epidemiologicznych oraz zapoznają się z profesjonalnym przygotowaniem różnorodnych potraw mięsnych, zup, sosów, ciast, deserów, napojów itd.
Zajęcia kończą się Egzaminem Kwalifikacji Zawodowych potwierdzonym odpowiednim zaświadczeniem.
Dodatkowo osoby posiadające doświadczenie w zawodzie kucharza, kucharza małej gastronomii i zawodów pokrewnych, przystąpią do egzaminów na tytuł zawodowy i/lub mistrzowski w zawodzie kucharz małej gastronomii.

HARMONOGRAM KURSU:

Zajęcia obejmują łącznie 80 godz. szkoleniowych i odbędą się w dniach:
   - 25 - 27 lutego 2011r. (w Koszalinie)
   - 04 - 06 marca 2011r. (w Koszalinie)
   - 11 - 13 marca 2011r. (w Koszalinie)
   - 18 - 20 marca 2011r. (szkolenie wyjazdowe w wybranym ośrodku szkoleniowym z zakwaterowaniem i wyżywieniem)

Zajęcia odbywać się będą w godzinach:
  16:30 - 20:00 piątek;   9:00 - 16:00 sobota;   9:00-16:00 niedziela.

TERMIN REKRUTACJI:
   08 - 21 lutego 2011 roku

LICZBA UCZESTNIKÓW: 15 osób

Udział w kursie "Kucharz małej gastronomii" jest bezpłatny, gdyż jest on realizowany w ramach projektu "Rozwój kadr regionalnej turystyki" współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Unii Europejskiej.
Zakwalifikowani uczestnicy mogą liczyć również na zwrot kosztów dojazdu.

UCZESTNICY:
O uczestnictwo w Projekcie może się ubiegać osoba, która:
   - ukończyła 18 lat,
   - zamieszkuje na terenie województwa zachodniopomorskiego w rozumieniu przepisów kodeksu cywilnego,
   - jest zatrudniona na podstawie umowy o pracę lub umowy cywilno-prawnej,
   - nie prowadzi działalności gospodarczej (w tym również: nie posiada zawieszonej działalności gospodarczej),
   - z własnej woli deklaruje chęć nabycia, uzupełnienia lub podwyższenia kwalifikacji i umiejętności zawodowych,
   - złożyła wszystkie wymagane dokumenty zgłoszeniowe, zgodnie z § 4 Regulaminu.

DOKUMENTACJA ZGŁOSZENIOWA:

   - poprawnie wypełniony formularz zgłoszeniowy, zawierający podpisane oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych,
   - zaświadczenie o zatrudnieniu opatrzone datą, pieczęcią pracodawcy i podpisem osoby upoważnionej do wystawienia takiego zaświadczenia w imieniu pracodawcy,
   - kserokopię dowodu osobistego opatrzoną klauzulą: „Za zgodność z oryginałem” oraz datą i czytelnym podpisem właściciela;
oraz
dodatkowo w przypadku osób zgłaszających się na kurs „Kucharz małej gastronomii” chcących przystąpić do egzaminów zawodowych i/lub mistrzowskich:
   - kserokopie dokumentów poświadczających posiadane wykształcenie, tytuły zawodowe, dyplomy - opatrzone klauzulą: „Za zgodność z oryginałem” oraz datą i czytelnym podpisem właściciela;
   - kserokopie dokumentów potwierdzających doświadczenie zawodowe np. świadectwa pracy, umowy cywilno-prawne, wypisy z Ewidencji Działalności Gospodarczej potwierdzające prowadzenie w latach ubiegłych działalności związanej z gastronomią - opatrzone klauzulą: „Za zgodność z oryginałem” oraz datą i czytelnym podpisem właściciela. Dokładne wymagania można pobrać w zakładce „Dokumenty do pobrania”

Szczegółowy regulamin rekrutacji i formularze dostępne są w zakładce Dokumenty do pobrania

TERMIN I SPOSÓB SKŁADANIA DOKUMENTACJI ZGŁOSZENIOWEJ: Kompletną dokumentację zgłoszeniową należy składać w Biurze Projektu osobiście lub przesłać pocztą (liczy się data wpływu)

do dnia 21 lutego 2011 roku (poniedziałek) do godz. 16:30

BIURO PROJEKTU:
"Rozwój kadr regionalnej turystyki"
Zrzeszenie Kupców i Przedsiębiorców
ul. Piłsudskiego 6
75-511 Koszalin
tel./fax: 94 342 27 70 wew. 5



Lista osób zakwalifikowanych do udziału w I edycjj kursu "Kucharz małej gastronomii"

Dodano: 17.11.2010

Informujemy, że została zakończona rekrutacja na I edycję kursu "Kucharz małej gastronomii".
W wyniku prac Komisji Rekrutacyjnej do udziału w kursie zostały zakwalifikowane osoby posiadające następujące numery zgłoszeniowe:
1. KMG1/06
2. KMG1/11
3. KMG1/22
4. KMG1/01
5. KMG1/02
6. KMG1/03
7. KMG1/04
8. KMG1/05
9. KMG1/07
10. KMG1/08
11. KMG1/09
12. KMG1/10
13. KMG1/12
14. KMG1/13
15. KMG1/17
16. KMG1/18



Lista rezerwowa:
1. KMG1/19
2. KMG1/23
3. KMG1/24
4. KMG1/25
5. KMG1/26
6. KMG1/27
7. KMG1/28

Rozmiar: 97339 bajtów

Rozmiar: 97339 bajtów

Rozmiar: 97339 bajtów
Zajęcia rozpoczynamy w piątek o godz. 16.30. w Koszalinie w Zespole Szkół nr 1 im. Mikołaja Kopernika przy ul. Andersa 30
Do pobrania: Program kursu "Kucharz małej gastronomii: edycja I"
Osoby z listy rezerwowej serdecznie zapraszamy do zgłoszenia się w 2011 roku na kolejne 3 edycje kursu.



17 listopada br o godz. 12.00 zakończenie rekrutacji na I edycję kursu "Kucharz małej gastronomii"

Dodano: 16.11.2010

Nabór zgłoszeń na I edycję kursu Kucharz małej gastronomii zostanie zakończony 17 listopada br. o godz. 12.00.
Po zamknieciu rekrutacji Komisja rekrutacyjna ustali listę osób zakwalifikowanych na kurs.
Na naszej stronie internetowej oraz w biurze projektu zostanie umieszczona lista osób które się zakwalifikowały, lista rezerwowa i osób niezakwalifikowanych, poprzez podanie numeru zgłoszeniowego.
Osoby zakwalifikowane zostaną dodatkowo poinformowane o tym fakcie telefonicznie.

Jednocześnie informujemy, że w 2011 roku odbędą się jeszcze trzy edycje kursu Kucharz małej gastronomii. Wszystkich zainteresowanych serdecznie zapraszamy!
Więcej informacji o projekcie: www.kadryturystyki.zkip.pl



Rekrutacja na kurs
"Kucharz małej gastronomii"

Dodano: 04.11.2010

Serdecznie zapraszamy osoby zainteresowane do składania dokumentacji zgłoszeniowej na "Kurs kucharz małej gastronomii" realizowany w ramach projektu "Rozwój kadr regionalnej turystyki" dofinansowanego w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego Unii Europejskiej. Kurs jest bezpłatny i przeznaczony dla osób pracujących zamieszkałych na terenie woj. zachodniompomorskiego.
Szczegółowe wytyczne dot. rekrutacji zawarte są w Regulaminie udziału w projekcie.

Zajęcia teoretyczne i praktyczne odbędą się w specjalnie dostosowanych salach szkoleniowych. Dodatkowo przewidziany jest atrakcyjny wyjazd do ośrodka szkoleniowego.
Uczestnicy uzyskają wiedzę m.in. na temat zasad zdrowego żywienia, przepisów sanitarno-epidemiologicznych oraz zapoznają się z profesjonalnym przygotowaniem różnorodnych potraw mięsnych, zup, sosów, ciast, deserów, napojów itd.

LICZBA UCZESTNIKÓW: 15 osób

Zajęcia praktyczne i teoretyczne obejmują łącznie 80 godz. i odbędą się w dniach:
19-21 listopada (w Koszalinie);
26-28 listopada (w Koszalinie);
3-5 grudnia (w Koszalinie);
10-12 grudnia (szkolenie wyjazdowe w wybranym ośrodku szkoleniowym z zakwaterowaniem i wyżywieniem).

w godzinach:
16.30 - 20.00 piątek;    9.00 - 16.00 sobota;    9.00-16.00 niedziela.

Zajęcia kończą się egzaminem Kwalifikacji Zawodowych potwierdzonym odpowiednim zaświadczeniem.

Dodatkowo osoby posiadające doświadczenie w zawodzie kucharza, kucharza małej gastronomii i zawodów pokrewnych, przystąpią do egzaminów na tytuł zawodowy i/lub mistrzowski w zawodzie kucharz małej gastronomii.

Więcej informacji o projekcie: www.kadryturystyki.zkip.pl

Dokumenty do pobrania:
Dokumenty są do pobrania w pliku .pdf. Aby odtworzyć dokument należy mieć zainstalowany bezpłatny program Adobe Reader pobierz i zainstaluj Adobe Reader >>>

Regulamin udziału w projekcie (pdf)
Formularz zgłoszeniowy na kurs "Kucharz małej gastronomii" I edycja (pdf)
Zaświadczenie o zatrudnieniu (pdf)
Program kursu "Kucharz małej gastronomii: edycja I"
Wymagania dla osób przystępujących do egzaminów zawodowych i mistrzowskich (pdf)



Człowiek - najlepsza inwestycja

www.efs.gov.pl

Rozmiar: 709 bajtów
Rozmiar: 879 bajtów Rozmiar: 708 bajtów Rozmiar: 832 bajtów

(c) ZKiP 2010